In diverse sectoren en situaties is er behoefte aan mobiele tanks. De wegenbouw, de woning- en utiliteitsbouw, de verhuurders van generatoren, de organisatoren van festivals en of de medewerkers in de bosbouw: ze hebben allemaal op een bepaalde locatie, gedurende een zekere periode brandstof nodig. Die brandstofbehoefte kan gedurende die tijd nog variëren ook. Op een ander tijdstip is er weer brandstof op een andere locatie nodig. Soms duurt de energiebehoefte één of meer dagen, een andere keer is het een aantal maanden.

Eisen aan mobiele tanks

Wat in alle gevallen van belang is: de veiligheid, het gebruiksgemak en de hanteerbaarheid van de brandstof IBC. Wordt er tijdelijk geen gebruik van gemaakt? Dan is het belangrijk dat de tank zo weinig mogelijk ruimte inneemt, of beter nog: stapelbaar is. In andere omstandigheden kan het een voordeel zijn dat de tank vol stapelbaar is. De moderne IBC die aan al die eisen voldoet is al vele jaren geleden door Harm Tolsma uitgevonden. Sinds onze oprichter zijn eerste schetsen maakte en een prototype bouwde, is dit praktische tankconcept nog steeds weer door ons verbeterd en aangepast.

EnergyTender

Wie brandstof nodig heeft op wisselende locaties is het beste af met de EnergyTender van Tolsma Tanks. Deze mobiele opslagtank is in zoveel capaciteiten tot 3.000L en uitvoeringen leverbaar dat aan praktisch elke wens kan worden voldaan. Om het verplaatsen nog efficiënter te laten verlopen biedt Tolsma de mogelijkheid de EnergyTender op een aanhanger te plaatsen.

ADRTender

Waar de capaciteit van een EnergyTender niet meer toereikend is wordt de ADRTender ingezet.
De ADRTender is een dubbelwandige tankcontainer die ontworpen is voor veilige opslag en transport van brandstoffen tot een capaciteit van 20.000L en biedt een efficiënte oplossing voor on-site brandstofvoorziening voor generatoren, pompen, heaters en bouwmachines.
In het geval van het gebruik als brandstofafgiftepunt kan hier een pompset geplaatst worden.
Ook bestaat de mogelijkheid een extra AdBlue tank in de ADRTender te plaatsen, alle noodzakelijke vloeistoffen gecombineerd in één mobiele unit.

BlueTender

Speciaal voor de opslag van AdBlue, is de BlueTender ontwikkeld. De BlueTender van Tolsma Tanks is geschikt voor zowel de transport van AdBlue als de stationaire opslag van AdBlue.

Mobiele tanks op maat

Het zal duidelijk zijn: slechts bij hoge uitzondering is maatwerk noodzakelijk. Mogelijk is dat altijd, want Tolsma produceert zelf. De Tolsma EnergyTenders zijn praktisch in het gebruik, gemakkelijk verplaatsbaar en op te slaan. Een groot assortiment toebehoren maakt deze mobiele tanks nog extra geschikt voor tal van specifieke toepassingen. Een groot deel van de EnergyTenders zijn op een één- of tandemassig gemonteerd onderstel voor langzaam- of snelverkeer leverbaar.

Geen staal, maar een kunststof tank? Kies dan voor een van Kingspan Truckmasters, speciaal geproduceerd voor gebruik onderweg.