Nederland lijkt in toenemende mate een gidsland te worden op het gebied van de flexibilisering. Snel inspelen op veranderende behoeften is voorwaarde geworden voor bedrijven die succesvol willen kunnen opereren.

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op en dat geldt ook voor de energiemarkt. De samenstelling van brandstoffen is aan veranderingen onderhevig, CO2 boekhouding, brandstofbeheer: er worden steeds meer en vooral ook hogere eisen gesteld aan gebruikers en leveranciers van brandstof dan ooit tevoren.

Tolsma Tanks is van oudsher specialist in flexibele brandstofdistributie, niet voor niets uitvinders van de moderne IBC. De capaciteit van de gangbare IBC’s kent echter beperkingen en daarom ontwikkelden we de Tolsma ADRTender, een mobiele brandstofunit met een capaciteit van 5000 tot en met 20.000 liter, ingebouwd in (zee)containers van 10ft of 20ft.

Olie Distributie Noord, ODN BV uit Bedum heeft voor een grote afnemer een ADRTender besteld met een capaciteit van 13.500 liter. Het is een op maat gemaakte complete installatie met een afgiftecapaciteit van 90l/min., een haspel van 15 m en 1inch, digitale inhoudsmeter en overvulbeveiliging. De 1 x2” vulleiding is voorzien van een Elaflex tankwagenkoppeling met terugslagklep. De installatie is geschikt voor de opslag van diesel, smeerolie en afgewerkte olie.

Dit complete afgiftepunt is geheel in eigen fabriek ontwikkeld, gebouwd en afgemonteerd volgens de normen ADR 6.8, KIWA BRL-K796, EN13094. Het verfsysteem is geselecteerd voor corrosiegebied C3 met een verwachte levensduur van 15 jaar.

ODN Oil faciliteert een grote afnemer met deze afgifte-unit en levert zo een bijdrage aan de flexibiliteit van de gebruiker terwijl het milieu wordt ontzien omdat het aantal vulbeurten tot een minimum beperkt kan blijven. Kortom: een win-win voor alle betrokken partijen.

Klik hier voor alle technische specificaties van deze installatie.