De gebruikswaarde van een mobiele tank wordt vooral bepaald door het uitrustingsniveau ervan.
Om het gebruik en onderhoud van een mobiele tank optimaal te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk van de gebruiker heeft Tolsma Tanks verschillende praktische toebehoren ontwikkeld.

De tankinhoud kan eenvoudig afgelezen worden op een mechanische inhoudsmeter of peilstok. Iedere tankinstallatie kan in de fabriek uitgevoerd worden met een passende pompset.

Het assortiment pompsets van Tolsma Tanks is zeer compleet. Van eenvoudige handpompen tot en met complete registratie- en beveiligingssystemen voor de afgifte van brandstoffen en AdBlue.
Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen zijn de pompsets voorzien van, de door Tolsma Tanks zelf ontwikkelde, Tolsiph antihevelklep.

Voor opdrachtgevers buiten Nederland is het Europapakket ontwikkeld, daarmee voldoen de tanks aan alle Europese richtlijnen.

Voor extra verplaatsgemak, veiligheid en vooral ook tijdwinst is de Tolsma Teckel ontwikkeld. De Teckel is een hijshulp die de EnergyTender (voorlopig alleen op de 995L en de 1150L) gemakkelijker verplaatsbaar maakt. De Teckel maakt het mogelijk met één hijsoog aan te pikken de EnergyTender+ zonder tijdverlies veilig te verplaatsen. Datzelfde kan met lepels van een graafmachine eenvoudig en snel dankzij de Teckel.