De gebruikswaarde van een mobiele tank wordt vooral bepaald door het uitrustingsniveau ervan, de toebehoren.
Om het gebruik en onderhoud van een mobiele tank best te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk van de gebruiker heeft Tolsma Tanks verschillende toebehoren ontwikkeld.

Inhoud kan eenvoudig afgelezen worden op een mechanische inhoudsmeter of peilstok. Iedere tankinstallatie kan uitgevoerd worden met een pompset.
Het assortiment pompsets van Tolsma Tanks is compleet. Van eenvoudige handpompen tot en met complete registratie- en beveiligingssystemen voor de afgifte van brandstoffen en AdBlue.
Om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen zijn de pompsets voorzien van, de door Tolsma Tanks zelf ontwikkelde, Tolsiph antihevelklep.

Voor extra verplaatsgemak, veiligheid en vooral ook tijdwinst zijn de Tolsma Teckels ontwikkeld. De Teckel is een hijshulp die in verschillende uitvoeringen het complete programma van EnergyTenders gemakkelijker verplaatsbaar maakt. Alle Teckels hebben gemeenschappelijk dat ze zijn verzinkt en dat ze met één hijsoog het aanpikken en verplaatsen van de EnergyTender zonder tijdverlies mogelijk maken.