Met name in de weg- en waterbouw, de bosbouw en andere dynamische sectoren worden de EnergyTenders vaak verplaatst omdat het materieel op steeds andere locaties nodig is. De EnergyTenders zijn daarop berekend: voorzieningen zoals hijsstaven en heftruckkokers maken het verplaatsen gemakkelijk. Toch kan het nog beter, vooral efficiënter. Voor extra verplaatsgemak en vooral ook tijdwinst hebben we de Tolsma Teckel+ ontwikkeld. De Teckel+ is een hijshulp die op de EnergyTender+ wordt gemonteerd om deze nog gemakkelijker en veiliger verplaatsbaar te maken.

De nieuwe Tolsma Teckel+ is voorlopig alleen verkrijgbaar voor de 995L en 1150L uitvoeringen van de EnergyTender+, omdat juist voor deze capaciteit de meeste vraag uit de markt kwam. De vernieuwde Teckel+ maakt het mogelijk de tank met één hijsoog aan te pikken of met de arm van een graafmachine de tank te verplaatsen door gebruik te maken van de zijdelings aangebrachte beugels.

De tank wordt in geen enkel opzicht minder toegankelijk gemaakt, de Teckel+ is ontworpen voor gemak, efficiency en veilig gebruik.

Als de EnergyTender+ voortdurend moet worden verplaatst, zeker als het gaat om grotere afstanden, dan is het zinvol de aanschaf van één van de Tolsma Tankwagens te overwegen.

Deze IBC’s op onderstel voor langzaam of snelverkeer zijn er in verschillende capaciteiten.

Zie Tolsma Tankwagens voor maximale mobiliteit in brandstofopslag.