Ben jij een ervaren Werkvoorbereider/Tekenaar en op zoek naar een volgende stap in een managementfunctie? Of misschien heb jij op dit moment al leidinggevende taken, maar wil je wat anders. Lees vooral verder als jij een hands-on-mentaliteit hebt en er graag voor zorgt dat je collega’s in Productie hun werk uitstekend kunnen uitvoeren. Tolsma Tanks is in ontwikkeling en de afdeling Werkvoorbereiding speelt hierin een belangrijke rol. Omdat ons huidige Hoofd Bedrijfsbureau zich volledig gaat focussen op zijn eigen onderneming hebben wij een uitdagende vacature als

Hoofd Bedrijfsbureau

Wat ga je doen

Voor de afdeling Werkvoorbereiding, zijn we op zoek naar een enthousiast, gedreven en initiatiefrijk Hoofd Bedrijfsbureau. In jouw rol ben je verantwoordelijk voor het team Werkvoorbereiding, bestaande uit een planner, een inkoper en een werkvoorbereider/tekenaar.

In het verleden schakelden afdelingen Verkoop en Productie rechtstreeks met elkaar, maar sinds kort is er een nieuwe werkwijze. Werkvoorbereiding is nu de schakel tussen deze twee afdelingen. Jouw afdeling krijgt de lead in het proces en bepaalt wat er geproduceerd kan en gaat worden. Dit zorgt ervoor dat de rust binnen zowel Verkoop als Productie bewaard blijft en zij zich kunnen focussen op datgeen waar zij goed in zijn.

Naast dat je zelf meewerkt binnen je afdeling (denk aan ca. 3/4 van je tijd), ben je leidinggevende van jouw team en word je lid van het Management Team van Tolsma Tanks. Het MT bestaat uit vijf leden en samen zetten jullie de strategische koers van het bedrijf uit. Denk hierbij aan innovatie, investeringsbeslissingen en nieuwe productmarktcombinaties. Het MT bevindt zich in een ontwikkelingstraject waarin je gemakkelijk kunt instromen.

Dit ben jij

Je bent technisch goed onderlegd, hebt een kritische blik, denkt in oplossingen en bent een echte kartrekker. Je houdt goed overzicht, werkt gestructureerd, bent punctueel en je communiceert duidelijk. Met jouw enthousiasme en sociale skills, weet je collega’s mee te krijgen met nieuwe ideeën ter verbetering van productkwaliteit en bedrijfsprocessen. Je hebt al ervaring als leidinggevende van een team óf het is een mooie volgende stap die je ambieert.

Wat vragen we verder van jou?

 • Je hebt een technische HBO-opleiding afgerond, of door werkervaring HBO-werk en denkniveau verkregen;
 • Je hebt ervaring als werkvoorbereider, projectleider of hoofd bedrijfsbureau;
 • Ervaring met een CAD programma. Wij werken zelf met SolidEdge;
 • Ervaring met een ERP-systeem.

Wat bieden we?

 • Een uitdagende leidinggevende functie binnen een bedrijf dat volop in ontwikkeling is;
 • Als Hoofd Bedrijfsbureau neem je plaats in het MT van Tolsma Tanks, een positie waarbij coaching je van harte wordt aangeboden als je hierin nog geen of weinig ervaring hebt;
 • De kans om bij te dragen aan de doorontwikkeling en optimalisatie van het bedrijf;
 • Korte communicatielijnen en een no-nonsense bedrijfscultuur;
 • Een salaris tussen € 3.800,- en € 4.500,- met deelname aan een bonusregeling bij goede bedrijfsresultaten;
 • Collectieve pensioenregeling via PMT;
 • Een 39-urige werkweek, waarmee je jaarlijks een leuk aantal ATV-uren opbouwt.
 • Een 32-urige werkweek is ook mogelijk als je dat liever hebt;
 • Een warm welkom in een bedrijf met een echte familiecultuur. Er is een collegiale en open werksfeer.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wie zijn wij

Wij zijn Tolsma Tanks, een familiebedrijf. Gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van bovengrondse brandstoftanks. Zeker weten dat jij geregeld langs onze tanks komt! De mobiele tanks vind je veel langs de weg, bijv. bij wegenbouwprojecten. Onze cilindrische tanks vind je bij bedrijven die hun eigen voertuigen bij huis aftanken. In de ruim vijfentwintig jaar dat we nu bestaan hebben we onze organisatie opgebouwd tot een betrouwbare en solide partner voor onze (nationale en internationale) opdrachtgevers. De energietransitie zien we als een uitdaging, innoverend als we altijd zijn, ontwikkelen wij ook tanks om alternatieve brandstoffen op te slaan.

Herken jij je in dit profiel?

Laat ons weten wie je bent en kom langs voor een kop koffie en een rondleiding. Neem contact op met Frida de Vries (0513-633733, of per e-mail: frida@tolsmatanks.nl).