In 1995 viel het oog van de jonge metaalbewerker Harm Tolsma op een klein staalconstructiebedrijf in het Friese Tjalleberd wat te koop kwam. Dit bedrijf blonk uit in lastechniek. Harm Tolsma kocht het bedrijf en specialiseerde het in korte tijd naar een bedrijf in de bouw van brandstof- en olieopslagtanks. Tolsma Tanks was geboren. In 1998 verplaatste Harm de onderneming naar Heerenveen waar een nieuwe fabriek werd betrokken aan de IJzerweg.

Oprichter Harm Tolsma was en is een praktijkman in hart en nieren, altijd op zoek naar de meest effectieve oplossing voor het beschikbaar houden van brandstof. Hij combineerde innovatieve techniek en praktisch nut bij de uitvinding van de moderne rechthoekige IBC (Intermediate Bulk Container) de ‘Tender’. Toen zeer onderscheidend en nu nog steeds! Tolsma blijft innovatief en inmiddels is de opvolger, de Tender+, ongekend populair bij gebruikers van mobiele brandstofopslag. Hiermee is Tolsma Tanks uitgegroeid tot marktleider op de thuismarkt en is het bedrijf daarnaast groeiende in tal van andere landen.

In de inmiddels meermalen uitgebreide fabriek in Heerenveen werkt een enthousiast team van betrokken mensen dagelijks samen aan de realisatie van de kwaliteitsproducten van Tolsma Tanks. Met de toetreding van zoon Jorn Tolsma is de continuïteit gewaarborgd. Binnen het Friese bedrijf heerst een echte familiecultuur met een collegiale en open werksfeer. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen om onze ambities waar te kunnen blijven maken. Klik op vacatures als ook jij deel uit wilt maken van ons team.