Laat jouw brandstofopslagtank door ons keuren!

Tolsma Tanks is door de KIWA en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu verkozen om mobiele dieseltanks te keuren op basis van de daarvoor opgestelde richtlijnen. 

Keuring na 2,5 jaar

Ben jij in het bezit van een mobiele brandstofopslagtank, een ADRTender of een EnergyTender+? Dan ben je verplicht op deze elke 2,5 jaar te laten keuren. Onze gecertificeerde installateurs komen bij jou op locatie een inspectie doen waarbij de algehele staat van de tank wordt gecontroleerd. Verder wordt jouw tank gecontroleerd op de volgende aspecten:

  • Mechanische schade, vervormingen of gemankeerde lasnaden
  • Anti-hevelvoorziening en anti-kantelbeveiliging
  • Dichtheidsproef 

Let op! Als je een afspraak hebt gemaakt voor een 2,5-jaarlijkse keuring, dan ben je er zelf verantwoordelijk voor dat de tank leeg is. Mocht de tank niet leeg zijn, dan is het helaas niet mogelijk om de keuring ter plaatse uit te voeren en behouden wij ons het recht om €75,00 voorrijkosten in rekening te brengen. 

Keuring na 5 jaar

Elke 5 jaar moet de mobiele brandstofopslagtank, naast de algehele staat zoals bij de keuring na 2,5 jaar, ook inwendig worden gekeurd. Daarnaast worden tijdens deze keuring de mangatpakkingen vervangen. 

Wordt jouw tank goedgekeurd? Dan ontvang je per e-mail het KIWA inspectierapport. Ook worden de documenten automatisch aan het digitale logboek toegevoegd. 

Let op! Als je een afspraak hebt gemaakt voor een 5-jaarlijkse keuring, dan ben je er zelf verantwoordelijk voor dat de tank leeg én gereinigd is. Mocht de tank niet leeg en gereinigd zijn, dan is het helaas niet mogelijk om de keuring ter plaatse uit te voeren en behouden wij ons het recht om €75,00 voorrijkosten in rekening te brengen.

Keuring na 15 jaar

Na 15 jaar, gerekend vanaf de productiedatum, moet de mobiele tank op basis van de KIWA richtlijnen inwendig worden gekeurd. Deze keuring vindt plaats in onze fabriek in Heerenveen. Je brengt de tank leeg in Heerenveen of wij halen de tank op, zodat deze door onze keurmeester kan worden geïnspecteerd en gereinigd.  

Certificaat aanvragen?

Ben je het officiële KIWA-certificaat van je tank kwijt? Vraag hier snel en eenvoudig een nieuwe op!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!

Aanvraag keuring

Soort keuring(Vereist)
Staat op het typeplaatje van de tank