Het concept van de moderne rechthoekige stalen IBC is tientallen jaren geleden door (Harm) Tolsma ontwikkeld en daarna veel nagevolgd. Door het ontwerp steeds te vernieuwen en te verbeteren blijft Tolsma Tanks de navolgers steeds weer een stapje voor. In praktisch gebruiksgemak, in veiligheid voor gebruikers en andere relevante aspecten. De Tolsma EnergyTender is en blijft ‘the original’.

De nieuwe EnergyTender+ nog veelzijdiger dan de voorgaande, zie de EnergyTender+ video.

De laatste innovatie is de ontwikkeling van een verzinkte bovenbouw van de tank, inclusief sterke stapelprofielen en een verzonken deksel. Bovenop de EnergyTender+, zoals de nieuwe versie wordt genoemd, kan een andere opslagtank worden geplaatst, van gelijk of groter formaat, of anders een laadschop of ander materieel. Door het dak van de EnergyTender+ volledig als ‘parkeerruimte’ voor ander materieel beschikbaar te stellen, schept de EnergyTender+ ruimte op de bouwplaats of andere locatie waar de tank wordt ingezet.
Een extra voordeel is de mogelijkheid om de opslag van diesel te combineren met die van AdBlue. Afhankelijk van het type tank kan 60, 80 of 200 liter AdBlue worden opgeslagen. De uitgebouwde EnergieTender+K kan zelfs worden voorzien van een AdBluetank van 600 liter, zonder de opslagcapaciteit van dieselolie te verlagen.

Tolsma Tanks bouwt een grote variatie aan mobiele opslagtanks. De combinatie opslagcapaciteit en uitrusting met toebehoren zorgt voor een zodanig totaalpakket dat aan iedere behoefte van elke opdrachtgever kan worden voldaan. Gemonteerd op een onderstel voor langzaam- of snelverkeer vormen ze een praktische en wendbare tanktrailer met capaciteiten van 500L tot 3000L.

 • EnergyTender+ Basic

  Van 500L tot en met 3000L

  Het dubbelwandige, praktische basismodel, leverbaar in tal van courante maatvoeringen.
  Gemakkelijk te verplaatsen dankzij kokerbalken op alle hoeken. De sterk geprofileerde stapelprofielen bovenop de tank beschermen het verzonken deksel dat net als de profielen is vervaardigd van verzinkt staal. Sterk en ongevoelig voor oppervlaktebeschadiging. De stapelprofielen zijn voorzien van hijsstaven die een veilig en evenwichtig verticaal transport mogelijk maken.
  De EnergyTender+ is compact, maar sterk van bouw. De constructie is zodanig dat bovenop elke EnergyTender+ gemakkelijk een tweede geparkeerd kan worden. Van hetzelfde of ander formaat, maar er kan ook een graafbak of ander materieel op worden geplaatst.
  De EnergyTender+ Basic is er in tal van capaciteiten, van 500L tot en met 3000L. Zonder meerprijs af te werken in elke gewenste RAL-kleur, zodat de tank perfect zal aansluiten bij uw huisstijl.
  De EnergyTender+ Basic is uitermate geschikt voor de weg- en waterbouw, de bosbouw en andere mobiele energiegebruikers. De 3000L versie is ook leverbaar in een extra hoge (181 cm) of een extra brede (1512 cm) versie.
  Uitgerust met een extra generatorset is de EnergyTender+ de ideale brandstofleverancier voor generatoren.
  Op de kleinste inhoudmaten na kunnen alle EnergyTenders+ worden voorzien van een additionele opslagcapaciteit voor AdBlue.

 • Energytender+ XL

  Van 995 tot en met 2200L

  De XL-uitvoering van de EnergyTender+ is praktisch gelijk aan de Basic versie, met als uitzondering de pompruimte. Die is in de XL-versie vergroot tot 50cm.
  De extra ruimte kan worden gebruikt voor het plaatsen van een aggregaat of het monteren van een grote slanghaspel waarmee het bereik van de tank nog wordt vergroot.
  Deze extra beschikbare ruimte wordt vaak benut voor het inbouwen van een aggregaat.
  Voor gebruikers van AdBlue wordt in de pompruimte desgewenst een AdBluetank met een capaciteit van 200L ingebouwd, waarbij de dieselcapaciteit van de tank gelijk blijft. Een andere mogelijkheid is de inbouw van een RVS AdBluetank van 60L in het mangat van de tank. In dat geval wordt de dieselopslagcapaciteit van de tank verlaagd met even zovele liters.

 • Energytender+ K

  Van 995 tot en met 2200L

  De EnergyTender+ K heeft alle voordelen van de basisuitvoering van de EnergyTender+, maar deze versie is uitgebreid met een extra opslagruimte voor gereedschap, hijskettingen of ander materiaal. De kastruimte is gesitueerd aan de kopse kant van de tank en van bovenaf bereikbaar middels een klep die is voorzien van een gasveer.
  De beschikbare kastruimte wordt vaak benut voor de inbouw van een AdBluetank met een capaciteit van 450 tot 600 liter. In dat geval kan in de fabriek een aparte pompset voor de AdBlue worden gemonteerd zodat de tank compleet wordt afgeleverd. Plug and play!

  Moet de kast van opzij te openen zijn? Kies dan voor de EnergyTender+ XL-KD, Speciaal ontworpen voor de inbouw van een aggregaat, haspel of andere voorzieningen die goed bereikbaar moeten zijn.

 • Energytender+ KD

  Van 995 tot en met 2200L

  De EnergyTender+ KD heeft alle voordelen van de basisuitvoering van de EnergyTender+ en dan met name die van de EnergyTender+ K. Het grote verschil: de kastruimte aan de voorzijde is bij deze uitvoering bereikbaar middels een afsluitbare stalen deur.
  Dat is vooral praktisch van belang als in de kast een aggregaat, een haspel of andere installatie wordt ingebouwd die goed toegankelijk moet zijn.
  Uiteraard wordt de tank op verzoek compleet met de gewenste installaties of toebehoren (aggregaat, haspel, pompset naar keuze) gemonteerd en afgeleverd door onze tankbouwers.

 • Tolsma Tender+ Tanktrailers

  Alle EnergyTender+ tanks zijn gemakkelijk te verplaatsen op verschillende manieren. Voor nog meer mobiliteit en flexibiliteit heeft Tolsma Tanks een aantal compacte trailers ontwikkeld: EnergyTender+ tanks op een één of tweeassig onderstel voor langzaam of voor snelverkeer, de Tolsma Tender+ Tanktrailers.
  Voor het snelverkeer zijn trailers met een capaciteit van respectievelijk 500L tot en met 995L beschikbaar.
  Voor langzaam verkeer is de keuze tussen een brandstofcapaciteit van 2200L en 3000L. Deze laatste trailers kunnen in hun geheel in elke gewenste bedrijfs(RAL)kleur worden gespoten en worden uitgevoerd met tal van toebehoren, onder meer met een in hoogte verstelbaar trekoog. Uiteraard worden alle trailers als optie uitgerust met haspels, pompsets en andere toebehoren, tot en met het aanbrengen van stickers met het bedrijfslogo van de opdrachtgever. In een aantal gevallen behoort de inbouw van een AdBluetank eveneens tot de mogelijkheden. Een praktische, afsluitbare materiaalkist is een andere optie die bij uitstek is geschikt om een accuset in onder te brengen.

Mobiele supercapaciteit brandstofopslag nodig? Tolsma Tanks ontwierp en bouwt de ADRTender, een mobiele tank met een capaciteit van minimaal 4.500L tot maximaal 20.000 L. De oplossing voor de grootschalig mobiele energiebehoefte.