De Tolsma versie van de bekende prismatanks: de EnergyTower. Dit type is in eerste instantie ontwikkeld voor de stationaire opslag van PGS klasse 3 producten zoals afgewerkte olie, smeer- of hydrauliek-olie. Dit tankconcept is inmiddels ook toegestaan voor de opslag van dieselolie. Door de slanke vormgeving is het ruimtebeslag van de EnergyTowers minimaal.

Toepassing van prismatanks

De EnergyTower prismatanks worden vaak gebruikt in een overdekte ruimte. Het ontwerp is daaraan aangepast: deze installaties kunnen door hun geringe breedte gemakkelijk door een deur naar binnen of naar buiten verplaatst. Het zijn met name garagebedrijven, transporteurs en de industrie die van dit tankconcept gebruik maken.

De capaciteit van prismatanks

Deze tanks zijn standaard leverbaar in capaciteiten van 700 liter tot 3000 liter. Daarnaast is er de mogelijkheid in een enkel- en dubbelwandige uitvoering van dit type tank.. De enkelwandige EnergyTowers worden standaard geleverd met een lekbak. Natuurlijk zijn afwijkende maten en uitvoeringen in overleg leverbaar. Bij Tolsma Tanks heeft u de mogelijkheid om een opslagtank op maat te laten maken.